Met deze simpele smaakmakers maak je meer dan 130 vegetarische recepten
Steeds meer mensen eten geheel of gedeeltelijk vegetarisch. Chef-koks als Yotam Ottolenghi en natuurlijk ook Anna Jones bewijzen dat koken zonder vlees niet alleen gezond en simpel is, maar ook nog eens superlekker. In Anna's vijfde boek Anna's perfecte smaken staat het thema 'minimale moeite, maximaal resultaat' centraal. In elk hoofdstuk draait het om een basisingrediënt dat iedereen wel in de kast heeft staan, zoals olijfolie, azijn, mosterd, uien of knoflook. Daarmee creëert Anna meer dan 130 vegetarische gerechten met de perfecte smaakcombinaties. Voor bijvoorbeeld citroen is dat een smakenpalet van scherp, zuur en bitter; voor tahin aards, zoet en romig.
- 130 vegetarische recepten met ultieme smaakcombinaties
- Twaalf basisingrediënten: van olijflie en citroen tot tahin en knoflook
- Inclusief gastrecepten van culinaire grootheden als Georgina Hayden en Olia Hercules
Salades, soepen, eenpansmaaltijden als citroenpilav met amandelen, en zoetigheden als chocolade-ijs met zoute kappertjes, plus recepten om zelf mosterd of miso te maken: Anna's perfecte smaken is een explosie van smaken en culinaire creativiteit. Bovendien heeft Anna oog voor duurzaamheid en wat goed is voor je portemonnee en geeft ze je de tools in handen om al je gerechten de juiste kick te geven.
De pers over Anna:
'Geen poespas, geen gekke ingrediënten. De kracht van Anna is dat ze vegetarisch eten toegankelijk maakt.' - Foodies