•  Retrait gratuit dans votre magasin Club
  •  7.000.000 titres dans notre catalogue
  •  Payer en toute sécurité
  •  Toujours un magasin près de chez vous     
  •  Retrait gratuit dans votre magasin Club
  •  7.000.000 titres dans notre catalogue
  •  Payer en toute sécurité
  •  Toujours un magasin près de chez vous

Diversity and Biotechnology of Ectomycorrhizae

Livre broché | Anglais | Soil Biology | n° 25
210,95 €
+ 421 points
Livraison sous 1 à 4 semaines
Passer une commande en un clic
Payer en toute sécurité
Livraison en Belgique: 3,99 €
Livraison en magasin gratuite

Description

Ectomycorrhizal fungi play multifunctional roles during symbioses with higher plants. They can serve as bioprotectors, biofertilizers, bioremediators and stress indicators. Further, they are the true "mycoindicators" of forest ecosystems, where an enormous diversity of ectomycorrhizal fungi can be found. Some ectomycorrhizal fungi also produce edible sporocarps, i.e., fruiting bodies, which are important for the food industry. Ectomycorrhizal fungi also produce various metal chelating molecules, which are of remarkable biotechnological significance and which also secrete useful secondary metabolites. Molecular approaches are required for the identification and differentiation of fungi forming symbioses with higher plants, while molecular tools are important to understand how genes are expressed during symbiosis with higher plants.
Students, researchers and teachers of botany, mycology, microbiology, forestry, and biotechnology will find a valuable source of information in this Soil Biology volume.

Spécifications

Parties prenantes

Editeur:

Contenu

Nombre de pages :
459
Langue:
Anglais
Collection :
Tome:
n° 25

Caractéristiques

EAN:
9783642266027
Date de parution :
02-01-13
Format:
Livre broché
Format numérique:
Trade paperback (VS)
Dimensions :
155 mm x 232 mm
Poids :
666 g

Les avis