Club utilise des cookies et des technologies similaires pour faire fonctionner correctement le site web et vous fournir une meilleure expérience de navigation.
Ci-dessous vous pouvez choisir quels cookies vous souhaitez modifier :
Club utilise des cookies et des technologies similaires pour faire fonctionner correctement le site web et vous fournir une meilleure expérience de navigation.
Nous utilisons des cookies dans le but suivant :
Assurer le bon fonctionnement du site web, améliorer la sécurité et prévenir la fraude
Avoir un aperçu de l'utilisation du site web, afin d'améliorer son contenu et ses fonctionnalités
Pouvoir vous montrer les publicités les plus pertinentes sur des plateformes externes
Gestion des cookies
Club utilise des cookies et des technologies similaires pour faire fonctionner correctement le site web et vous fournir une meilleure expérience de navigation.
Ci-dessous vous pouvez choisir quels cookies vous souhaitez modifier :
Cookies techniques et fonctionnels
Ces cookies sont indispensables au bon fonctionnement du site internet et vous permettent par exemple de vous connecter. Vous ne pouvez pas désactiver ces cookies.
Cookies analytiques
Ces cookies collectent des informations anonymes sur l'utilisation de notre site web. De cette façon, nous pouvons mieux adapter le site web aux besoins des utilisateurs.
Cookies marketing
Ces cookies partagent votre comportement sur notre site web avec des parties externes, afin que vous puissiez voir des publicités plus pertinentes de Club sur des plateformes externes.
Une erreur est survenue, veuillez réessayer plus tard.
Il y a trop d’articles dans votre panier
Vous pouvez encoder maximum 250 articles dans votre panier en une fois. Supprimez certains articles de votre panier ou divisez votre commande en plusieurs commandes.
Dry Farming by John A. Widtsoe is a comprehensive guide to the agricultural practice of dry farming, which involves cultivating crops in areas with little rainfall or water availability. The book covers a range of topics related to dry farming, including soil preparation, crop selection, planting methods, irrigation techniques, and pest management. Widtsoe draws on his extensive experience as an agricultural scientist and educator to provide practical advice and detailed instructions for successful dry farming. The book also includes case studies and examples from various regions around the world, demonstrating the versatility and effectiveness of dry farming methods. With its clear and concise writing style and wealth of information, Dry Farming is an essential resource for anyone interested in sustainable agriculture and food production.The water that falls on the land is disposed of in three ways: First, under ordinary conditions, a large portion runs off without entering the soil; secondly, a portion enters the soil, but remains near the surface, and is rapidly evaporated back into the air; and, thirdly, a portion enters the lower soil layers, from which it is removed at later periods by several distinct processes. The run-off is usually large and is a serious loss, especially in dry-farming regions, where the absence of luxuriant vegetation, the somewhat hard, sun-baked soils, and the numerous drainage channels, formed by successive torrents, combine to furnish the rains with an easy escape into the torrential rivers. Persons familiar with arid conditions know how quickly the narrow box canyons, which often drain thousands of square miles, are filled with roaring water after a comparatively light rainfall.This scarce antiquarian book is a facsimile reprint of the old original and may contain some imperfections such as library marks and notations. Because we believe this work is culturally important, we have made it available as part of our commitment for protecting, preserving, and promoting the world's literature in affordable, high quality, modern editions, that are true to their original work.