•  Retrait gratuit dans votre magasin Club
  •  7.000.000 titres dans notre catalogue
  •  Payer en toute sécurité
  •  Toujours un magasin près de chez vous     
  •  Retrait gratuit dans votre magasin Club
  •  7.000.000 titres dans notre catalogue
  •  Payer en toute sécurité
  •  Toujours un magasin près de chez vous

Food, Religion and Communities in Early Modern Europe

Christopher Kissane
Livre broché | Anglais | Cultures of Early Modern Europe
79,95 €
+ 159 points
Format
Livraison 2 à 3 semaines
Passer une commande en un clic
Payer en toute sécurité
Livraison en Belgique: 3,99 €
Livraison en magasin gratuite

Description

Using a three-part structure focused on the major historical subjects of the Inquisition, the Reformation and witchcraft, Christopher Kissane examines the relationship between food and religion in early modern Europe.

Food, Religion and Communities in Early Modern Europe employs three key case studies in Castile, Zurich and Shetland to explore what food can reveal about the wider social and cultural history of early modern communities undergoing religious upheaval. Issues of identity, gender, cultural symbolism and community relations are analysed in a number of different contexts. The book also surveys the place of food in history and argues the need for historians not only to think more about food, but also with food in order to gain novel insights into historical issues.

This is an important study for food historians and anyone seeking to understand the significant issues and events in early modern Europe from a fresh perspective.

Spécifications

Parties prenantes

Auteur(s) :
Editeur:

Contenu

Nombre de pages :
240
Langue:
Anglais
Collection :

Caractéristiques

EAN:
9781350143777
Date de parution :
26-12-19
Format:
Livre broché
Format numérique:
Trade paperback (VS)
Dimensions :
156 mm x 234 mm
Poids :
340 g

Les avis