•  Retrait gratuit dans votre magasin Club
  •  7.000.000 titres dans notre catalogue
  •  Payer en toute sécurité
  •  Toujours un magasin près de chez vous     
  •  Retrait gratuit dans votre magasin Club
  •  7.000.000 titres dans notre catalogue
  •  Payer en toute sécurité
  •  Toujours un magasin près de chez vous

Meat Matters

Butchers, Politics, and Market Culture in Eighteenth-Century Paris

Sydney Watts
Livre relié | Anglais | Changing Perspectives on Early Modern Europe | n° 4
111,95 €
+ 223 points
Livraison 1 à 2 semaines
Passer une commande en un clic
Payer en toute sécurité
Livraison en Belgique: 3,99 €
Livraison en magasin gratuite

Description

In eighteenth century Paris, municipal authorities, guild officers, merchant butchers, stall workers, and tripe dealers pledged to provide a steady supply of healthful meat to urban elites and the working poor. Meat Matters considers the formation of the butcher guild and family firms, debates over royal policy and regulation, and the burgeoning role of consumerism and public health. The production and consumption of meat becomes a window on important aspects of eighteenth-century culture, society, and politics, on class relations, and on economic change. Watts's examination of eighteenth-century market culture reveals why meat mattered to Parisians, as onetime subjects became citizens. Sydney Watts is Associate Professor of history at the University of Richmond.
.

Spécifications

Parties prenantes

Auteur(s) :
Editeur:

Contenu

Nombre de pages :
244
Langue:
Anglais
Collection :
Tome:
n° 4

Caractéristiques

EAN:
9781580462112
Date de parution :
24-07-06
Format:
Livre relié
Format numérique:
Genaaid
Dimensions :
160 mm x 235 mm
Poids :
539 g

Les avis