Vous voulez être sûr que vos cadeaux seront sous le sapin de Noël à temps? Nos magasins vous accueillent à bras ouverts. La plupart de nos magasins sont ouverts également les dimanches, vous pouvez vérifier les heures d'ouvertures sur notre site.
  •  Retrait gratuit dans votre magasin Club
  •  7.000.000 titres dans notre catalogue
  •  Payer en toute sécurité
  •  Toujours un magasin près de chez vous     
Vous voulez être sûr que vos cadeaux seront sous le sapin de Noël à temps? Nos magasins vous accueillent à bras ouverts. La plupart de nos magasins sont ouverts également les dimanches, vous pouvez vérifier les heures d'ouvertures sur notre site.
  •  Retrait gratuit dans votre magasin Club
  •  7.000.0000 titres dans notre catalogue
  •  Payer en toute sécurité
  •  Toujours un magasin près de chez vous

Mitji-Let's Eat!

Mi'kmaq Recipes from Sikniktuk

Margaret Augustine, Beck
Livre broché | Anglais
41,95 €
+ 83 points
Livraison 1 à 4 semaines
Passer une commande en un clic
Payer en toute sécurité
Livraison en Belgique: 3,99 €
Livraison en magasin gratuite

Description

An intergenerational source of wisdom and knowledge, Mitji combines a cultural history of Mi'kmaw cuisine with a practical cookbook.

The welcome call of "Mitji" can be heard by Mi'kmaw children, hungry workers, family, and friends when dinner is ready. This book, too, is an invitation to celebrate and practice Mi'kmaq foodways: the recipes passed down from one generation to the next; the way traditional foods and medicines are gathered, hunted, and cooked; and the lived experience of ancestors and Elders about how to nourish the spirit and body through Mi'kmaw culture and knowledge.

Mitji-Let's Eat! Mi'kmaq Recipes from Sikniktuk offers over 30 traditional and popular Mi'kmaq recipes, arranged seasonally-like Fish Cakes and Eel Stew in spring; Blueberry "Poor Man's Cake" and Stuffed Salmon in summer; Swiss Steak with Moose Meat and Apple Pie in fall; and Molasses Cake and Wiusey Petaqn in winter.

Each recipe is contextualized with its origins, contributor information, food stories, and detailed preparation instructions, and throughout the book are short essays on Mi'kmaw cuisine, drawing a picture of how Mi'kmaq foodways were influenced by colonization, on the one hand, and how food became and remains a significant vehicle of resistance, on the other. Whether a novice or well-seasoned cook, Mitji is a feast for the reader: a bountiful introduction to, and celebration of, Mi'kmaw cuisine.

Spécifications

Parties prenantes

Auteur(s) :
Editeur:

Contenu

Nombre de pages :
151
Langue:
Anglais

Caractéristiques

EAN:
9781774712276
Date de parution :
09-04-24
Format:
Livre broché
Format numérique:
Trade paperback (VS)
Dimensions :
193 mm x 234 mm
Poids :
471 g

Les avis