Over 'Piet ongezouten'
Het verhaal van Piet Huysentruyt leest als een trein. Van zijn jaren op de hotelschool, het leven van het gezin in Belgisch Congo en zijn eerste fel besproken restaurant in Wortegem-Petegem tot zijn ongelofelijke tv-carrière met SOS Piet en zijn restaurant Likoké in de Ardèche. Mooie en pittige verhalen die hij graag met zijn trouwe publiek deelt in deze lijvige biografie.
Neergeschreven door Edward Vanhoutte, in de woorden van de chef himself.
'Ik heb het eigenlijk allemaal gedaan in mijn leven. Ik heb sterren gekookt en ik ben sterren kwijt geweest, ik ben het kijkcijferkanon geweest van VTM en ik ben op straat gezet, ik heb miljoenen verdiend voor mijn sponsors en ben contracten verloren, ik heb bestsellers gepubliceerd en boeken die men aan de straatstenen niet kwijtgeraakt, ik heb hutsepot gemaakt met bloedworst op de Vlaamse TV en vanuit het niets een sterrenrestaurant op de kaart gezet in Frankrijk. En ik denk dat ik toch iets heb betekend voor de Vlaamse eetcultuur. Ik heb lang twijfels gehad over mezelf, maar nu ben ik fier op alles wat ik heb gedaan.'
Over 'Piet gepeperd'
Het leven van Piet Huysentruyt laat zich perfect vertellen en vertalen in gerechten. Elk gerecht is een belangrijk moment in zijn leven, of het nu gaat om de simpele vanillepudding met petit beurres van zijn moeder of de avant-gardistische combinatie van kreeft, bloedworst, oester, varkenspoot en rodekool die hij in zijn eerste restaurant serveerde.
Piet creëerde, kookte en beschreef gedurende zijn rijkgevulde carrière duizenden recepten, 77 daarvan vind je in dit jubileumkookboek.