Vous voulez être sûr que vos cadeaux seront sous le sapin de Noël à temps? Nos magasins vous accueillent à bras ouverts. La plupart de nos magasins sont ouverts également les dimanches, vous pouvez vérifier les heures d'ouvertures sur notre site.
  •  Retrait gratuit dans votre magasin Club
  •  7.000.000 titres dans notre catalogue
  •  Payer en toute sécurité
  •  Toujours un magasin près de chez vous     
Vous voulez être sûr que vos cadeaux seront sous le sapin de Noël à temps? Nos magasins vous accueillent à bras ouverts. La plupart de nos magasins sont ouverts également les dimanches, vous pouvez vérifier les heures d'ouvertures sur notre site.
  •  Retrait gratuit dans votre magasin Club
  •  7.000.0000 titres dans notre catalogue
  •  Payer en toute sécurité
  •  Toujours un magasin près de chez vous
  1. Accueil
  2. Livres
  3. Sciences humaines
  4. Sciences
  5. Agriculture
  6. Horticulture
  7. Response of Soybean to Sulphur and Molybdenum Fertilization

Response of Soybean to Sulphur and Molybdenum Fertilization

Imlinukshi Kichu, A K Singh
Livre broché | Anglais
39,45 €
+ 78 points
Livraison sous 1 à 4 semaines
Passer une commande en un clic
Payer en toute sécurité
Livraison en Belgique: 3,99 €
Livraison en magasin gratuite

Description

Soybean (Glycine max) is an important pulse crop besides being oilseed crop. It contains 5% lysine, which is deficient in most cereals and isoflavones, which helps in preventing heart diseases and cancer. In India soybean has established one of the major oilseed crops. In spite of high yield potential, it productivity is much less in India than the world average. The north-eastern region of India it is grown on slopes, jhum lands, terraces and plains. Cultivation of soybean on marginal land combined with sub optimal nutrients supply is the major hurdle in realising potential productivity. Sulphur is recognized as the fourth major nutrient in the order of importance to plant nutrition. It is required for the synthesis of sulphur-containing amino-acids cystine, cystein and methionine which are essential components of protein. Sulphur helps in nitrate reduction and assimilation of N by root nodule bacteria besides improving the yield. Molybdenum is another important nutrient for legumes, as it is essential for the activity of the enzyme nitrogenase, which helps in nitrogen fixation. It is also required for the reduction of nitrates for protein synthesis in all plants.

Spécifications

Parties prenantes

Auteur(s) :
Editeur:

Contenu

Nombre de pages :
72
Langue:
Anglais

Caractéristiques

EAN:
9783659492341
Date de parution :
24-11-13
Format:
Livre broché
Format numérique:
Trade paperback (VS)
Dimensions :
152 mm x 229 mm
Poids :
117 g

Les avis