De nieuwe media hebben een vaste stek veroverd in het dagdagelijkse leven van de burger. De juridische draagwijdte en gevolgen van die sociale media lijken minder duidelijk. Eenieder heeft wel een mening over «de privacy» van gebruikers. Het debat belandt vaak in een al dan niet beredeneerde stellingenoorlog.
Dit boek bestaat uit twee delen.
Het werk beschrijft vaak herkenbare situaties en biedt de practicus een antwoord op soms erg technische problemen (mag een werkgever een Facebookprofiel inkijken? Is een uitlating op Facebook een grond voor ontslag om dringende reden? Overleeft een afdruk van een Facebookpagina de rechtbank? …). Toch steunt de verhandeling op een ruime theoretische onderbouw, met opgave van de voornaamste wetgeving, rechtspraak en rechtsleer.
Jeroen Lorré is sinds 2006 advocaat in het kantoor Crivits & Persyn te Brugge. Hij legt zich toe op het arbeidsrecht, het socialezekerheidsrecht en het sociaalhandhavingsrecht. In 2009 vervoegde hij de vakgroep sociaal recht van de universiteit Gent, waar hij actief is als wetenschappelijk medewerker. Hij publiceert en spreekt geregeld over uiteenlopende onderwerpen in zijn vakgebied.
De reeks Sociale Praktijkstudies is opgezet als een collectie beknopte monografieën over sociaalrechtelijke onderwerpen. In de reeks zullen zowel actualiteitsgebonden als eerder klassieke onderwerpen uit het arbeidsrecht en het socialezekerheidsrecht aan bod komen. Het is de bedoeling op wetenschappelijk verantwoorde wijze, maar praktijkgericht, een stand van zaken te geven van de aan bod komende thema’s. De reeks richt zich dan ook tot eenieder die beroepsmatig met sociaal recht te maken heeft. Over opzet en kwaliteit wordt gewaakt door een redactiecomité dat is samengesteld uit juristen uit de academische wereld, het bedrijfsleven en de gerechtelijke wereld: Guy Bontinck en Willy van Eeckhoutte.
Dit boek is ook beschikbaar als Jura Book. Ontdek alle Jura Books op uw Jura boekenplank.
Wenst u meer informatie over Jura of de Jura Books? Neem een kijkje op onze website.