En raison de l'affluence sans précédent, votre commande online avec livraison à domicile peut actuellement prendre un peu plus de temps que prévu. Besoin de quelque chose d'urgence ? Choisissez de retirer dans un magasin avec du stock. Nos magasins vous accueillent à bras ouverts !
  •  Retrait gratuit dans votre magasin Club
  •  7.000.000 titres dans notre catalogue
  •  Payer en toute sécurité
  •  Toujours un magasin près de chez vous     
En raison de l'affluence sans précédent, votre commande online avec livraison à domicile peut actuellement prendre un peu plus de temps que prévu. Besoin de quelque chose d'urgence ? Choisissez de retirer dans un magasin avec du stock. Nos magasins vous accueillent à bras ouverts !
  •  Retrait gratuit dans votre magasin Club
  •  7.000.0000 titres dans notre catalogue
  •  Payer en toute sécurité
  •  Toujours un magasin près de chez vous

The Fabulous Fannie Farmer

Kitchen Scientist and America's Cook

Emma Bland Smith
Livre relié | Anglais
26,45 €
+ 52 points
Livraison 1 à 4 semaines
Passer une commande en un clic
Payer en toute sécurité
Livraison en Belgique: 3,99 €
Livraison en magasin gratuite

Description

A 2025 Best STEM Book Winner

Fannie Farmer, America's most famous cooking teacher, discovers that precise measurements are a recipe for cooking success in this STEAM picture book that includes two of her classic recipes.

School Library Journal, starred review
Youth Services Book Review, starred review

When Fannie Farmer learned to cook in the late 1800s, recipes could be pretty silly. They might call for "a goodly amount of salt" or "a lump of butter" or "a suspicion of nutmeg." Girls were supposed to use their "feminine instincts" in the kitchen (or maybe just guess). Despite this problem, Fannie loved cooking, so when polio prevented her from going to college, she became a teacher at the Boston Cooking School. Unlike her mother or earlier cookbook writers, Fannie didn't believe in feminine instincts. To her, cooking was a science. She'd noticed that precise measurements and specific instructions ensured that cakes rose instead of flopped and doughnuts fried instead of burned. Students liked Fannie's approach so much that she wrote a cookbook. Despite skepticism from publishers, Fannie's book was a recipe for success.

Written with humor and brought to life with charming illustrations, this book explores the origins of Fannie Farmer's quintessentially American cookbook. A cookbook that was beloved because it allowed anyone to make tasty things, with no guessing, no luck--and certainly no feminine instincts--required.

Spécifications

Parties prenantes

Auteur(s) :
Editeur:

Contenu

Nombre de pages :
40
Langue:
Anglais

Caractéristiques

EAN:
9781635926125
Date de parution :
30-01-24
Format:
Livre relié
Format numérique:
Genaaid
Dimensions :
282 mm x 262 mm
Poids :
476 g

Les avis