Vous voulez être sûr que vos cadeaux seront sous le sapin de Noël à temps? Nos magasins vous accueillent à bras ouverts. La plupart de nos magasins sont ouverts également les dimanches, vous pouvez vérifier les heures d'ouvertures sur notre site.
  •  Retrait gratuit dans votre magasin Club
  •  7.000.000 titres dans notre catalogue
  •  Payer en toute sécurité
  •  Toujours un magasin près de chez vous     
Vous voulez être sûr que vos cadeaux seront sous le sapin de Noël à temps? Nos magasins vous accueillent à bras ouverts. La plupart de nos magasins sont ouverts également les dimanches, vous pouvez vérifier les heures d'ouvertures sur notre site.
  •  Retrait gratuit dans votre magasin Club
  •  7.000.0000 titres dans notre catalogue
  •  Payer en toute sécurité
  •  Toujours un magasin près de chez vous

The History and Natural History of Spices

The 5000-Year Search for Flavour

Ian Anderson
Livre relié | Anglais
37,45 €
+ 74 points
Livraison 1 à 2 semaines
Passer une commande en un clic
Payer en toute sécurité
Livraison en Belgique: 3,99 €
Livraison en magasin gratuite

Description

The dramatic search for spices through history, and how the pursuit of rare flavors changed and opened up our world

Spices have been highly valued since at least the Bronze Age, with the so-called Spice Trade, spanning Asia to the Mediterranean, developing from the late centuries BC. By the first century AD, Roman society spent vast sums fueling their demand for spices, importing black pepper from India and other exotics from further afield. Importing spices from the east was a daunting and dangerous task, whether by ship across the Indian Ocean, a perilous round journey of many months, or by caravan overland along the myriad routings of the Silk Road, or other trade routes. The search for spices in the 15th and 16th centuries led to Columbus' discovery of America (and the discovery of chili in Cuba and Hispaniola); Vasco da Gama's proving of the route to India around the coast of Africa; and Magellan's discovery of the western route to the Spice Islands.

This comprehensive book both reviews spices and their histories of uses, botanical descriptions and classifications, as well as delving into the trade routes and importance of spice through history in driving global events.

Spécifications

Parties prenantes

Auteur(s) :
Editeur:

Contenu

Nombre de pages :
328
Langue:
Anglais

Caractéristiques

EAN:
9781803991566
Date de parution :
14-11-23
Format:
Livre relié
Format numérique:
Genaaid
Dimensions :
163 mm x 236 mm
Poids :
657 g

Les avis