Club utilise des cookies et des technologies similaires pour faire fonctionner correctement le site web et vous fournir une meilleure expérience de navigation.
Ci-dessous vous pouvez choisir quels cookies vous souhaitez modifier :
Club utilise des cookies et des technologies similaires pour faire fonctionner correctement le site web et vous fournir une meilleure expérience de navigation.
Nous utilisons des cookies dans le but suivant :
Assurer le bon fonctionnement du site web, améliorer la sécurité et prévenir la fraude
Avoir un aperçu de l'utilisation du site web, afin d'améliorer son contenu et ses fonctionnalités
Pouvoir vous montrer les publicités les plus pertinentes sur des plateformes externes
Gestion des cookies
Club utilise des cookies et des technologies similaires pour faire fonctionner correctement le site web et vous fournir une meilleure expérience de navigation.
Ci-dessous vous pouvez choisir quels cookies vous souhaitez modifier :
Cookies techniques et fonctionnels
Ces cookies sont indispensables au bon fonctionnement du site internet et vous permettent par exemple de vous connecter. Vous ne pouvez pas désactiver ces cookies.
Cookies analytiques
Ces cookies collectent des informations anonymes sur l'utilisation de notre site web. De cette façon, nous pouvons mieux adapter le site web aux besoins des utilisateurs.
Cookies marketing
Ces cookies partagent votre comportement sur notre site web avec des parties externes, afin que vous puissiez voir des publicités plus pertinentes de Club sur des plateformes externes.
Une erreur est survenue, veuillez réessayer plus tard.
Il y a trop d’articles dans votre panier
Vous pouvez encoder maximum 250 articles dans votre panier en une fois. Supprimez certains articles de votre panier ou divisez votre commande en plusieurs commandes.
""A Course of Practical Instruction in Botany, Part 2: Bryophyta-Thallophyta"" is a comprehensive guide to the study of bryophytes and thallophytes, written by Frederick Orpen Bower and first published in 1887. The book is intended to serve as a practical manual for students of botany, providing detailed descriptions of the structure, physiology, and classification of these lower plant groups, as well as instructions for their collection, preservation, and study under the microscope. The first section of the book focuses on bryophytes, which include mosses, liverworts, and hornworts. Bower provides a thorough overview of their morphology, anatomy, and reproduction, as well as their ecological significance and economic uses. He also includes a detailed classification of the various groups of bryophytes, with accompanying illustrations and keys for identification.The second section of the book covers thallophytes, which include algae, fungi, and lichens. Bower provides a similarly detailed examination of their structure, physiology, and classification, as well as their roles in the environment and their economic importance. He also includes instructions for the cultivation and study of various types of algae and fungi, as well as methods for the identification of lichens.Throughout the book, Bower emphasizes the importance of careful observation and experimentation in the study of botany, and provides numerous examples of experiments and observations that students can carry out themselves. The text is accompanied by numerous illustrations and diagrams, as well as a glossary of technical terms and an index for easy reference. Overall, ""A Course of Practical Instruction in Botany, Part 2"" is an essential resource for anyone interested in the study of bryophytes and thallophytes, and remains a valuable reference for botanists and students of botany today.This scarce antiquarian book is a facsimile reprint of the old original and may contain some imperfections such as library marks and notations. Because we believe this work is culturally important, we have made it available as part of our commitment for protecting, preserving, and promoting the world's literature in affordable, high quality, modern editions, that are true to their original work.