Na de bankencrisis en de vluchtelingencrisis kennen we de COVID-19-crisis die niet alleen de arbeidsmarkt en de economie impacteert, maar ook ons dagelijks handelen, onze gewoontes, onze denkbeelden ... Deze crisis legt eveneens haarscherp de pijnpunten van ons arbeidsmarktbeleid bloot en doet ons reflecteren over de waarde en de organisatie van werk, de relatie van werk tot de persoonlijke levenssfeer en het verduurzamen van ons sociaal-economisch bestel. Dit boek biedt inspiratie voor een vaccinatiekuur om een betere wereld van werk te ontwerpen en te realiseren.
"Wat ik goed vond aan het boek is dat Leroy niet alleen de pijnpunten blootlegt, maar ook oplossingen en quickwins aanreikt. Theoretische concepten, zoals het Huis van Werkvermogen en de 21ste-eeuwse competenties, komen aan bod, maar Leroy doet telkens voorstellen om die concepten te verankeren in concrete beleidslijnen en acties.
Het boek is bedoeld als wake-up call, niet alleen voor politici en beleidsmakers, maar eigenlijk voor iedereen die bezig is met rekrutering en selectie, opleiding, vorming, loopbaanheroriëntering, inclusie,... Daarom zou ik het boek voornamelijk aanraden aan de bevoegde ministers van werk en onderwijs, hun beleidsmedewerkers, de sociale partners, loopbaancoaches, HR- en/of L&D-verantwoordelijken,... "