•  Retrait gratuit dans votre magasin Club
  •  7.000.000 titres dans notre catalogue
  •  Payer en toute sécurité
  •  Toujours un magasin près de chez vous     
  •  Retrait gratuit dans votre magasin Club
  •  7.000.000 titres dans notre catalogue
  •  Payer en toute sécurité
  •  Toujours un magasin près de chez vous

Food, National Identity and Nationalism

From Everyday to Global Politics

Ronald Ranta, Atsuko Ichijo
Livre relié | Anglais | Food and Identity in a Globalising World
52,95 €
+ 105 points
Format
Livraison sous 1 à 4 semaines
Passer une commande en un clic
Payer en toute sécurité
Livraison en Belgique: 3,99 €
Livraison en magasin gratuite

Description

Building and expanding on the first edition, the second edition of Food, National Identity and Nationalism continues to explore a much-neglected area study: the relationship between food and nationalism. With a preface written by Michaela DeSoucey and using a wide range of case studies, it demonstrates that food and nationalism is an important area to study, and that the food-nationalism axis provides a useful prism through which to explore and analyse the world around us, from the everyday to the global, and the ways in which it affects us. The second edition includes a number of new case studies, including the demise and resurrection of pie as a 'national dish' in post-Brexit Britain; the use of netnography; the role of diasporas in maintaining and reinventing national food; the gastrodiplomatic potential of the New Nordic Cuisine; the potential of veganism to transcend nationalism; and the relationship between gastronationalism and populism.


Spécifications

Parties prenantes

Auteur(s) :
Editeur:

Contenu

Nombre de pages :
280
Langue:
Anglais
Collection :

Caractéristiques

EAN:
9783031078330
Date de parution :
13-10-22
Format:
Livre relié
Format numérique:
Genaaid
Dimensions :
148 mm x 210 mm
Poids :
508 g

Les avis