•  Retrait gratuit dans votre magasin Club
  •  7.000.000 titres dans notre catalogue
  •  Payer en toute sécurité
  •  Toujours un magasin près de chez vous     
  •  Retrait gratuit dans votre magasin Club
  •  7.000.000 titres dans notre catalogue
  •  Payer en toute sécurité
  •  Toujours un magasin près de chez vous

Genetic Modification of Amylase Producing Fungi

Enhancement of Enzyme Activity through UV and Chemical Mutagenesis

Sobiya Shafique, Shazia Shafique
Livre broché | Anglais
67,45 €
+ 134 points
Livraison sous 1 à 4 semaines
Passer une commande en un clic
Payer en toute sécurité
Livraison en Belgique: 3,99 €
Livraison en magasin gratuite

Description

Amylase is an enzyme that hydrolyses starch for the production of ethanol and fructose. It has many applications in today's market place. In industry, it is very advantageous to find organisms that can produce specific enzymes. Fungi being potential source of enzymes with scientific and commercial interests have a great potential to degrade polysaccharide constituents of starch. The present study was, therefore, designed to screen efficient species of fungi from already reported amylase enzyme producers. The isolates expressing maximum efficiency were exposed to UV and chemical mutagens to further enhance their enzyme production potential. Comparative bioactivity assays of mutants obtained were carried out to select the high yielding strains. Growth of potential strains was conditioned on agri-wastes products to evolve economically feasible technology for amylase production to meet industrial sector demand.

Spécifications

Parties prenantes

Auteur(s) :
Editeur:

Contenu

Nombre de pages :
184
Langue:
Anglais

Caractéristiques

EAN:
9783639325447
Date de parution :
28-01-11
Format:
Livre broché
Format numérique:
Trade paperback (VS)
Dimensions :
152 mm x 229 mm
Poids :
276 g

Les avis