•  Retrait gratuit dans votre magasin Club
  •  7.000.000 titres dans notre catalogue
  •  Payer en toute sécurité
  •  Toujours un magasin près de chez vous     
  •  Retrait gratuit dans votre magasin Club
  •  7.000.000 titres dans notre catalogue
  •  Payer en toute sécurité
  •  Toujours un magasin près de chez vous

The Agricultural Systems of the World

An Evolutionary Approach

David B Grigg, D B Grigg
Livre broché | Anglais | Cambridge Geographical Studies | n° 5
86,45 €
+ 172 points
Livraison 2 à 3 semaines
Passer une commande en un clic
Payer en toute sécurité
Livraison en Belgique: 3,99 €
Livraison en magasin gratuite

Description

This book is about the prevalent characteristics and distribution of the major agricultural systems of the world - shifting cultivation, wet rice cultivation, pastoral nomadism, Mediterranean agriculture, mixed farming, dairying, plantations, ranching and large-scale grain production. In Part One some major periods and processes that have affected agriculture are discussed. Chapter 2 deals with the origins and early diffusion of agriculture and its significance. Chapter 3 deals with the subsequent diffusion of crops and livestock, particularly since the discovery of the New World, and Chapter 4 with the effect upon agriculture of industrialisation and urbanisation since 1850. In Part Two of the book some description of each type of agriculture is given. It is the author's belief that there can be no adequate account of the prevailing character of world agriculture without recourse to the evolution of agricultural systems. Thus each chapter in Part Two is an essay on the historical development of each of the major systems.

Spécifications

Parties prenantes

Auteur(s) :
Editeur:

Contenu

Nombre de pages :
372
Langue:
Anglais
Collection :
Tome:
n° 5

Caractéristiques

EAN:
9780521098434
Date de parution :
29-11-74
Format:
Livre broché
Format numérique:
Trade paperback (VS)
Dimensions :
154 mm x 220 mm
Poids :
544 g

Les avis