Nos liseuses Vivlio rencontrent actuellement des problèmes de synchronisation. Nous faisons tout notre possible pour résoudre ce problème le plus rapidement possible. Toutes nos excuses pour la gêne occasionnée !
  •  Retrait gratuit dans votre magasin Club
  •  7.000.000 titres dans notre catalogue
  •  Payer en toute sécurité
  •  Toujours un magasin près de chez vous     
Nos liseuses Vivlio rencontrent actuellement des problèmes de synchronisation. Nous faisons tout notre possible pour résoudre ce problème le plus rapidement possible. Toutes nos excuses pour la gêne occasionnée !
  •  Retrait gratuit dans votre magasin Club
  •  7.000.0000 titres dans notre catalogue
  •  Payer en toute sécurité
  •  Toujours un magasin près de chez vous

Agrifood System Transitions in Brazil

New Food Orders

Paulo André Niederle, Valdemar João Wesz Junior
Livre broché | Anglais | Critical Food Studies
54,45 €
+ 108 points
Livraison 1 à 2 semaines
Passer une commande en un clic
Payer en toute sécurité
Livraison en Belgique: 3,99 €
Livraison en magasin gratuite

Description

This book explores the agrifood system transitions in Brazil to provide a new understanding of the trajectory of agriculture and rural development in this country. It accentuates the increasing diversifi cation and hybridization of food production and consumption practices throughout history.

With a framework that combines convention theory, neoinstitutional approaches and practice theory, this book suggests the concept of "food orders" which represents different arrangements of practices, institutions and sociotechnical artifacts. By exploring the interrelations between these elements, the book looks at six different food orders: industrial, commercial, domestic, aesthetic, civic and fi nancial, in tandem with examples of practices, sectors and territories to understand the dynamics of each one. This aids in understanding the main tendencies of the agrifood sector in such a vast country that, being a major player in global food markets, also affect production and consumption dynamics in several other countries. Besides, this book also seeks to comprehend the current institutional changes in Brazil that may be critical to interpret the global dissemination of populist and autocratic governments.

Offering key insights into the contemporary sociology of agriculture and food, this book demonstrates how strengthening democracy and supporting the organization of civil society are major challenges when we think about transition for sustainable food systems.

Spécifications

Parties prenantes

Auteur(s) :
Editeur:

Contenu

Nombre de pages :
258
Langue:
Anglais
Collection :

Caractéristiques

EAN:
9780367617905
Date de parution :
29-04-22
Format:
Livre broché
Format numérique:
Trade paperback (VS)
Dimensions :
156 mm x 234 mm
Poids :
367 g

Les avis