In De vega atlas laat Isabel Boerdam je in meer dan 160 toegankelijke recepten zien hoe divers de vega(n) keuken is, waar dan ook ter wereld. Laat je verrassen door onbekende ingrediënten, kruiden en specerijen. Proef wat alle wereldkeukens te bieden hebben en sta versteld van de mogelijkheden!
Waar de Nederlandse keuken van oudsher bekend staat om de drie-eenheid aardappelen, groenten en vlees, zie je dat de vegetarische keuken in andere landen juist geworteld is in de cultuur. Daar kennen ze het begrip 'vleesvervanger' niet, wordt 'vegan' niet beschouwd als modern verschijnsel en is het de normaalste zaak van de wereld om een maaltijd op tafel te toveren met alles wat de natuur te bieden heeft. Die keukens krijgen in De vega atlas de volle aandacht.
Maar ook de keukens en gerechten waarin vlees of vis niet weg te denken lijken te zijn, komen in dit boek volop aan bod. We gieten klassiekers in een eigentijds vegetarisch jasje met een charmante knipoog naar het origineel. Denk aan gerechten als jackfruit-rendang, geen-rendierstoof en Turkse pides met walnotengehakt. En wat dacht je van Biet Wellington of een patatje stoofzwam? Dat is het mooie aan de vega-keuken: het kan altijd.
Kook en reis je mee?