Vous voulez être sûr que vos cadeaux seront sous le sapin de Noël à temps? Nos magasins vous accueillent à bras ouverts. La plupart de nos magasins sont ouverts également les dimanches, vous pouvez vérifier les heures d'ouvertures sur notre site.
  •  Retrait gratuit dans votre magasin Club
  •  7.000.000 titres dans notre catalogue
  •  Payer en toute sécurité
  •  Toujours un magasin près de chez vous     
Vous voulez être sûr que vos cadeaux seront sous le sapin de Noël à temps? Nos magasins vous accueillent à bras ouverts. La plupart de nos magasins sont ouverts également les dimanches, vous pouvez vérifier les heures d'ouvertures sur notre site.
  •  Retrait gratuit dans votre magasin Club
  •  7.000.0000 titres dans notre catalogue
  •  Payer en toute sécurité
  •  Toujours un magasin près de chez vous

Eating and Believing

Interdisciplinary Perspectives on Vegetarianism and Theology

Livre relié | Anglais | T&T Clark Theology
373,45 €
+ 746 points
Livraison 2 à 3 semaines
Passer une commande en un clic
Payer en toute sécurité
Livraison en Belgique: 3,99 €
Livraison en magasin gratuite

Description

What are the links between people's beliefs and the foods they choose to eat? In the modern Western world, dietary choices are a topic of ethical and political debate, but how can centuries of Christian thought and practice also inform them? And how do reasons for abstaining from particular foods in the modern world compare with earlier ones? This book will shed new light on modern vegetarianism and related forms of dietary choice by situating them in the context of historic Christian practice. It will show how the theological significance of embodied practice may be retrieved and reconceived in the present day.

Food and diet is a neglected area of Christian theology, and Christianity is conspicuous among the modern world's religions in having few dietary rules or customs. Yet historically, food and the practices surrounding it have significantly shaped Christian lives and identities. This collection, prepared collaboratively, includes contributions on the relationship between Christian beliefs and food practices in specific historical contexts. It considers the relationship between eating and believing from non-Christian perspectives that have in turn shaped Christian attitudes and practices. It also examines ethical arguments about vegetarianism and their significance for emerging Christian theologies of food.

Spécifications

Parties prenantes

Editeur:

Contenu

Nombre de pages :
288
Langue:
Anglais
Collection :

Caractéristiques

EAN:
9780567032843
Date de parution :
01-12-08
Format:
Livre relié
Format numérique:
Genaaid
Dimensions :
155 mm x 234 mm
Poids :
589 g

Les avis