•  Retrait gratuit dans votre magasin Club
  •  7.000.000 titres dans notre catalogue
  •  Payer en toute sécurité
  •  Toujours un magasin près de chez vous     
  •  Retrait gratuit dans votre magasin Club
  •  7.000.000 titres dans notre catalogue
  •  Payer en toute sécurité
  •  Toujours un magasin près de chez vous
  1. Accueil
  2. Livres
  3. Sciences humaines
  4. Sciences
  5. Technique
  6. Genetic variation and disease resistance in lentil (Lens culinaris)

Genetic variation and disease resistance in lentil (Lens culinaris)

Sajjad Akhtar, Muhammad Ahsan, Muhammad Jawad Asghar
Livre broché | Anglais
55,45 €
+ 110 points
Livraison sous 1 à 4 semaines
Passer une commande en un clic
Payer en toute sécurité
Livraison en Belgique: 3,99 €
Livraison en magasin gratuite

Description

This book describes various sources of creating genetic variations such as hybridization, induced mutations and hybrid mutations (hybridization followed by induced mutations) in lentil (Lens culinaris Medick.). Hierarchical (Nested) design was used to assess genetic variation for various morphological traits (days to flower, days to mature, plant height, number of pods per plant, 100-seed weight, biological yield, seed yield and harvest index) from segregating populations of lentil. The results indicated that hybrid mutations are the best source of creating genetic variability in lentil. It also spot light on Fusarium wilt and its resistance in lentil. A disease scale for Fusarium wilt was developed to measure disease incidence in lentil that can be used as reference in future breeding programs of lentil.

Spécifications

Parties prenantes

Auteur(s) :
Editeur:

Contenu

Nombre de pages :
132
Langue:
Anglais

Caractéristiques

EAN:
9783330028357
Format:
Livre broché
Dimensions :
150 mm x 220 mm

Les avis