Lange tijd hielden veel democratieën een wrede machtsstructuur in stand waarbij minderheden werden gedomineerd en uitgebuit. Toch is het belangrijkste doel van democratische landen wereldwijd om zowel divers als gelijkwaardig te zijn. Maar hoe kunnen we, nu onze samenlevingen steeds multicultureler worden, de democratie laten standhouden?
Gerenommeerd politiek denker Yascha Mounk laat ons zien dat het verleden cruciale inzichten kan bieden om het in de toekomst beter te doen. Of groepen elkaar gaan zien als vrienden of vijanden, als vreemdelingen of landgenoten, is volgens Mounk aan onszelf. Het grote experiment geeft inzicht in een urgent probleem en biedt hoop op een betere toekomst van de democratie.
Yascha Mounk is schrijver en hoogleraar Internationale relaties aan Johns Hopkins University en is gespecialiseerd in de opkomst van het populisme en de liberaal-democratische crisis. Eerder verscheen van zijn hand het veelgeprezen The People vs. Democracy. Daarnaast maakt Mounk de populaire podcast 'The Good Fight’' over het bestrijden van autoritair populisme.
Over The people vs. democracy:
'Mounks boek geeft belangrijke inzichten in de hedendaagse politiek.' The New York Times
'Mounks geniale nieuwe boek geeft een duidelijk, beknopt, overtuigend en inzichtelijk verslag.' The Guardian