•  Retrait gratuit dans votre magasin Club
  •  7.000.000 titres dans notre catalogue
  •  Payer en toute sécurité
  •  Toujours un magasin près de chez vous     
  •  Retrait gratuit dans votre magasin Club
  •  7.000.000 titres dans notre catalogue
  •  Payer en toute sécurité
  •  Toujours un magasin près de chez vous

Oui, Chef! EBOOK

Avonturen in Lyon: op zoek naar het geheim van de Franse keuken

Bill Buford
Ebook | Néerlandais
14,99 €
+ 14 points
Disponible immédiatement
Passer une commande en un clic
Payer en toute sécurité

Récompenses

  • Goodreads Choice Award 2020
    Nominé

Description

‘Zeer vermakelijke culinaire schelmenreportage’ - Matthijs van Nieuwkerk in de Volkskrant

De langverwachte opvolger van de bestseller Hitte, voor de lezers van Anthony Bourdain en fans van de Netflix-serie Chef’s Table

Stuntelend met de Franse taal, maar er wel van overtuigd dat hij de kunst van het Franse koken onder de knie zal krijgen, begint Bill Buford aan wat een waanzinnige zoektocht van vijf jaar wordt.

Met zijn vrouw en driejarige tweelingzonen trekt hij naar Lyon, de gastronomische hoofdstad van Frankrijk. Hij gaat studeren aan het beroemde Institut Bocuse en koken in het legendarische en met een Michelin-ster bekroonde La Mère Brazier. De Franse keuken wordt een obsessie: is hij de gastronomische geheimen die hij leert waardig? En is de Franse keuken, zoals alle Italianen die hij in Toscane ontmoette hem vertelden, eigenlijk schatplichtig aan (mon dieu!) de Italiaanse?

Met zijn kenmerkende humor, gevoel voor avontuur en meesterlijk vermogen om zichzelf – en ons – helemaal in zijn zoektocht onder te dompelen, schreef Bill Buford een boek dat van ons allen een kenner van de Franse keuken maakt.

In de pers
‘Een pittige, hartige tour de force: afwisselend hilarisch en serieus over onze relatie met koken en eten. Smaakt naar meer!’ Simon Schama

‘Als je om lekker eten geeft, graag leest, en van mensen met een obsessie en met een gevoel voor avontuur houdt, dan is dit boek een must-read. Geweldig.’ The New York Times

‘Verplicht voor iedereen met een voorliefde voor geschiedenis, lekker eten en meesterlijke verhalen.’ David Chang, restaurateur en auteur van het beroemde kookboek Momofuku

‘Een detectiveverhaal, een liefdesverhaal en een daad van warme eerbied. Aards, intelligent en lekker.’ Pamela Druckerman, auteur van Franse kinderen gooien niet met eten

Spécifications

Parties prenantes

Auteur(s) :
Editeur:

Contenu

Nombre de pages :
377
Langue:
Néerlandais

Caractéristiques

EAN:
9789402315714
Date de parution :
13-10-20
Format:
Ebook
Protection digitale:
Digital watermarking
Format numérique:
ePub

Les avis