Positief en herkenbaar boek, met veel ervaringsverhalen en informatie van experts. Helderen adviezen voor ouders van een kind dat anders is dan de rest, door bijvoorbeeld autisme, ADD, ADHD, OCD, hoogbegaafdheid of dyslexie.
Deborah Reber is een succesvolle schrijfster, maar ze heeft ook een hoogbegaafde, autistische zoon van 14: Asher. Over het opvoeden van Asher (en de vele andere voorbeelden uit haar inmiddels opgerichte platform TiLT Parenting) heeft ze een boek geschreven voor iedere ouder van een kind dat anders is. Ze geeft niet alleen praktische en nuttige inzichten, maar steekt vooral ook een hart onder de riem en leert ouders om anders naar het kind en zichzelf te kijken. Wetenschappelijk onderbouwd, met veel input van experts, toegankelijk en eerlijk geschreven, spaart ze zichzelf niet. Waardoor het niet alleen een boek is met veel nuttige tips voor jou als ouder, maar ook een boek dat je raakt. Wat als je kind 'anders' is? gaat nu eens niet over 'het kind met een diagnose', maar over jou als ouder: hoe ga je in deze situatie om met je kind, je relatie, je vrienden, de school en met jezelf en je verwachtingen over je kind?
Deborah Reber is een New York Times-bestsellerauteur en oprichter van TiLT Parenting, een platform voor ouders met kinderen die anders zijn. Ze woonde vijf jaar in Amsterdam, maar is in 2018 weer in New York gaan wonen met haar man en inmiddels 14-jarige zoon.
'In dit ruimhartige en urgente boek laat Deborah Reber je het licht zien. Ze helpt ouders inzien dat ze niet alleen zijn en nog beter: ze geeft ze een positief actieplan dat levens kan veranderen.' Seth Godin, auteur van Linchpin
'Een kind opvoeden dat "anders" is, kan voelen alsof je buiten loopt op onbekend terrein, zonder kaart of gids. Deborah Reber is de vriend die je nodig hebt om dit terrein te verkennen - ze geeft niet alleen praktische tips voor ouders van kinderen met autisme, ADHD, dyslexie en andere aandoeningen, maar helpt je na te denken over de atypische geest van je kind en te zoeken naar manieren waarmee je het kunt helpen om het toegang te geven tot zijn of haar unieke potentieel.' Steve Silberman, auteur van Neurotribes: the legacy of autism and the future of neurodiversity