•  Retrait gratuit dans votre magasin Club
  •  7.000.000 titres dans notre catalogue
  •  Payer en toute sécurité
  •  Toujours un magasin près de chez vous     
  •  Retrait gratuit dans votre magasin Club
  •  7.000.000 titres dans notre catalogue
  •  Payer en toute sécurité
  •  Toujours un magasin près de chez vous

Barley β-Glucan

Functional Beverage for Chronic Diseases Management

Ahmad Din, Faqir M Anjum, M Umair Arshad
Livre broché | Anglais
58,45 €
Livraison sous 1 à 4 semaines
Passer une commande en un clic
Payer en toute sécurité
Livraison en Belgique: 3,99 €
Livraison en magasin gratuite

Description

Barley (Hordeum vulgare L.) is one of the first ancient plant species. It is rich in dietary fibre and possessing mixed-linkage (1→3), (1→4)-β-D- glucans, a soluble fiber component. The nutritional and functional properties of β-glucan make it suitable ingriedient to use in functional foods. The present study shows that (1→3), (1→4) - β -D-glucan is a dominant soluble fiber component in barley. During three months refrigerated storage barley β- glucan was found to be stable at low pH conditions in beverages system and showed shelf stability. Consumption of foods rich in β-glucan (soluble fiber) may reduce the risk of chronic diseases and such foods exhibited decrease in serum cholesterol levels and postprandial blood glucose levels in adult subjects. This study suggested the use of β-glucan in beverages can help to reduce riskes of coronary heart disease and diabetes

Spécifications

Parties prenantes

Auteur(s) :
Editeur:

Contenu

Nombre de pages :
160
Langue:
Anglais

Caractéristiques

EAN:
9783844307825
Date de parution :
09-02-11
Format:
Livre broché
Format numérique:
Trade paperback (VS)
Dimensions :
152 mm x 229 mm
Poids :
244 g

Les avis