Nos liseuses Vivlio rencontrent actuellement des problèmes de synchronisation. Nous faisons tout notre possible pour résoudre ce problème le plus rapidement possible. Toutes nos excuses pour la gêne occasionnée !
  •  Retrait gratuit dans votre magasin Club
  •  7.000.000 titres dans notre catalogue
  •  Payer en toute sécurité
  •  Toujours un magasin près de chez vous     
Nos liseuses Vivlio rencontrent actuellement des problèmes de synchronisation. Nous faisons tout notre possible pour résoudre ce problème le plus rapidement possible. Toutes nos excuses pour la gêne occasionnée !
  •  Retrait gratuit dans votre magasin Club
  •  7.000.0000 titres dans notre catalogue
  •  Payer en toute sécurité
  •  Toujours un magasin près de chez vous

Foods that Changed History

How Foods Shaped Civilization from the Ancient World to the Present

Christopher Cumo
Livre relié | Anglais
131,45 €
+ 262 points
Livraison sous 1 à 4 semaines
Passer une commande en un clic
Payer en toute sécurité
Livraison en Belgique: 3,99 €
Livraison en magasin gratuite

Description

Serving students and general readers alike, this encyclopedia addresses the myriad and profound ways foods have shaped the world we inhabit, from prehistory to the present.

Written with the needs of students in mind, Foods That Changed History: How Foods Shaped Civilization from the Ancient World to the Present presents nearly 100 entries on foods that have shaped history--fascinating topics that are rarely addressed in detail in traditional history texts. In learning about foods and their importance, readers will gain valuable insight into other areas such as religious movements, literature, economics, technology, and the human condition itself.

Readers will learn how the potato, for example, changed lives in drastic ways in northern Europe, particularly Ireland; and how the potato famine led to the foundation of the science of plant pathology, which now affects how scientists and governments consider the dangers of genetic uniformity. The entries document how the consumption of tea and spices fostered global exploration, and how citrus fruits led to the prevention of scurvy. This book helps students acquire fundamental information about the role of foods in shaping world history, and it promotes critical thinking about that topic.

Spécifications

Parties prenantes

Auteur(s) :
Editeur:

Contenu

Nombre de pages :
480
Langue:
Anglais

Caractéristiques

EAN:
9781440835360
Date de parution :
30-06-15
Format:
Livre relié
Format numérique:
Genaaid
Dimensions :
180 mm x 254 mm
Poids :
1156 g

Les avis