•  Retrait gratuit dans votre magasin Club
  •  7.000.000 titres dans notre catalogue
  •  Payer en toute sécurité
  •  Toujours un magasin près de chez vous     
  •  Retrait gratuit dans votre magasin Club
  •  7.000.000 titres dans notre catalogue
  •  Payer en toute sécurité
  •  Toujours un magasin près de chez vous

Genetic Divergence among Mungbean Genotypes

M Rashid Abbasi, Rashid Waqas, Iftikhar Ahmad Khan
Livre broché | Anglais
48,45 €
+ 96 points
Livraison sous 1 à 4 semaines
Passer une commande en un clic
Payer en toute sécurité
Livraison en Belgique: 3,99 €
Livraison en magasin gratuite

Description

Mungbean (Vigna radiata L.) is one of the important legumes and a well-known economic crop in tropical and subtropical countries. It belongs to the family Leguminosae with diploid chromosome number 2n = 2x = 22. (Smart 1990).and is native to Indo-Burma (Myanmar) region of Asia. The primary gene center of diversity for mungbean was suggested to be the central Asian region (Vavilov, 1951) with India as the gene center and probable center of domestication (Smartt, 1985).So India is considered as its land of origin (Loh and Stacey, 2003). It has several synonyms like greengram, moong, goldengram, oregon pea, chickasono pea, chickasaw pea and chiroko It is short-stature, less than 1.25 m, depending on the variety and growing conditions (Watt et al. 1977). It is a pulse or food legume crop used primarily as dried seed and occasionally as forage or green pods and seeds for vegetables (Lawn 1995). On a dry-weight basis it contains 25 to 28% protein, 1.0 to 1.5% fats, 3.5 to 4.5% fiber, 4.5 to 5.5% ash and 60 to 65% carbohydrate (Lawn and Ahn, 1985).

Spécifications

Parties prenantes

Auteur(s) :
Editeur:

Contenu

Nombre de pages :
88
Langue:
Anglais

Caractéristiques

EAN:
9783847335894
Date de parution :
05-01-12
Format:
Livre broché
Format numérique:
Trade paperback (VS)
Dimensions :
152 mm x 229 mm
Poids :
140 g

Les avis