•  Retrait gratuit dans votre magasin Club
  •  7.000.000 titres dans notre catalogue
  •  Payer en toute sécurité
  •  Toujours un magasin près de chez vous     
  •  Retrait gratuit dans votre magasin Club
  •  7.000.0000 titres dans notre catalogue
  •  Payer en toute sécurité
  •  Toujours un magasin près de chez vous

Voed je brein

Koken is een kunst. Een palet van geur en smaak. Een bord vol passie.

Reliure spiralée | Néerlandais | Zorgzaam koken | n° 2
26,00 €
+ 52 points

Description

In 2010 kreeg ik op mijn 54 jaar de diagnose van de ziekte van Parkinson.

Als zelfstandige kookadviseur moest ik noodgedwongen langzaam mijn

beroepsactiviteiten stopzetten. Daar zat ik dan gekluisterd met al mijn

kennis over voeding en koken. Maar als parkinsonpatiënt kwam ik ook in

contact met mijn nieuwe omgeving en lotgenoten die mij inspireerden

om iets te doen met ‘voeding en parkinson’.



Ik was ervan overtuigd dat voeding, naast medicatie voor mijn ziekte,

belangrijk is voor de werking van de hersenen, het zenuw- en spierstelsel.

Daarom richtte ik in 2013, samen met een multidisciplinair team en onder de vleugels van de Vlaamse Parkinsonliga, Parki’s Kookatelier op. Ons leidmotief was, en nog

steeds, “de levenskwaliteit van patiënten met neurologische aandoeningen te handhaven en te verbeteren”.

In onze tweede kookgids Zorgzaam Koken, Voed je brein belichten we uitvoerig de rol van voedingsstoffen die mogelijk neurobeschermende eigenschappen hebben. De functie van het darmmicrobioom en het belang van de geur- en smaakbeleving komt uitgebreid aan bod. Ook voor de

patiënten met dysfagie (kauw- en slikproblemen) wordt aan het consistentieniveau van de gerechten, zoals voorgeschreven door IDDSI, bijzondere aandacht besteed. Een groot deel van de vijftigtal

voorgestelde gerechten is geïnspireerd aan het mediterraan dieet waarin vaak voedingsmiddelen

gebruikt worden die mogelijk neuroprotectieve eigenschappen bezitten.

De Kookgids Voed je brein …

• Is uniek door de combinatie van uitgebreide theorie en praktijk (50 gerechten);

• Bevat een handleiding om het IDDSI-model te implementeren;

• Verduidelijkt de IDDSI-testen nodig om de consistentieniveaus juist te bepalen;

• Visualiseert uitvoerig onze eigen uitgewerkte gerechten naar niveau zes, vijf en vier;

• Laat zien hoe je je eigen smaakboosters aanmaakt en bewaart;

• Geeft je gerechtcomponenten (vis, vlees, deegwaren, saus, …) die je kan combineren;

• Vermeldt de nutritionele waarde van de gerechten;

• Is bedoeld voor alle patiënten waarvan de maaltijden moeten aangepast worden;

• Is bedoeld voor zorgverstrekkers: logopedisten, diëtisten, verpleegkundigen, mantelzorgers en

alle patiënten met kauw- en slikproblemen;

• Is bedoeld voor koks en keukenmedewerkers;

• Is bedoeld voor gezonde dagelijkse voeding willen klaarmaken.

Voor het goede doel

De opbrengsten van de verkoop van de Kookgids worden besteed aan de werking van de vzw Parki’s Kookatelier voor verder onderzoek en informatiemateriaal voor patiënten en paramedici. Elke

donatie of gift is welkom. Voor meer informatie, zie op onze website www.parkiskookat

Spécifications

Parties prenantes

Editeur:

Contenu

Nombre de pages :
154
Langue:
Néerlandais
Collection :
Tome:
n° 2

Caractéristiques

EAN:
9789082324228
Date de parution :
24-04-22
Format:
Reliure spiralée
Dimensions :
224 mm x 262 mm
Poids :
671 g

Les avis

Nous publions uniquement les avis qui respectent les conditions requises. Consultez nos conditions pour les avis.