Club utilise des cookies et des technologies similaires pour faire fonctionner correctement le site web et vous fournir une meilleure expérience de navigation.
Ci-dessous vous pouvez choisir quels cookies vous souhaitez modifier :
Club utilise des cookies et des technologies similaires pour faire fonctionner correctement le site web et vous fournir une meilleure expérience de navigation.
Nous utilisons des cookies dans le but suivant :
Assurer le bon fonctionnement du site web, améliorer la sécurité et prévenir la fraude
Avoir un aperçu de l'utilisation du site web, afin d'améliorer son contenu et ses fonctionnalités
Pouvoir vous montrer les publicités les plus pertinentes sur des plateformes externes
Club utilise des cookies et des technologies similaires pour faire fonctionner correctement le site web et vous fournir une meilleure expérience de navigation.
Ci-dessous vous pouvez choisir quels cookies vous souhaitez modifier :
Cookies techniques et fonctionnels
Ces cookies sont indispensables au bon fonctionnement du site internet et vous permettent par exemple de vous connecter. Vous ne pouvez pas désactiver ces cookies.
Cookies analytiques
Ces cookies collectent des informations anonymes sur l'utilisation de notre site web. De cette façon, nous pouvons mieux adapter le site web aux besoins des utilisateurs.
Cookies marketing
Ces cookies partagent votre comportement sur notre site web avec des parties externes, afin que vous puissiez voir des publicités plus pertinentes de Club sur des plateformes externes.
Une erreur est survenue, veuillez réessayer plus tard.
Il y a trop d’articles dans votre panier
Vous pouvez encoder maximum 250 articles dans votre panier en une fois. Supprimez certains articles de votre panier ou divisez votre commande en plusieurs commandes.
In 2010 kreeg ik op mijn 54 jaar de diagnose van de ziekte van Parkinson.
Als zelfstandige kookadviseur moest ik noodgedwongen langzaam mijn
beroepsactiviteiten stopzetten. Daar zat ik dan gekluisterd met al mijn
kennis over voeding en koken. Maar als parkinsonpatiënt kwam ik ook in
contact met mijn nieuwe omgeving en lotgenoten die mij inspireerden
om iets te doen met ‘voeding en parkinson’.
Ik was ervan overtuigd dat voeding, naast medicatie voor mijn ziekte,
belangrijk is voor de werking van de hersenen, het zenuw- en spierstelsel.
Daarom richtte ik in 2013, samen met een multidisciplinair team en onder de vleugels van de Vlaamse Parkinsonliga, Parki’s Kookatelier op. Ons leidmotief was, en nog
steeds, “de levenskwaliteit van patiënten met neurologische aandoeningen te handhaven en te verbeteren”.
In onze tweede kookgids Zorgzaam Koken, Voed je brein belichten we uitvoerig de rol van voedingsstoffen die mogelijk neurobeschermende eigenschappen hebben. De functie van het darmmicrobioom en het belang van de geur- en smaakbeleving komt uitgebreid aan bod. Ook voor de
patiënten met dysfagie (kauw- en slikproblemen) wordt aan het consistentieniveau van de gerechten, zoals voorgeschreven door IDDSI, bijzondere aandacht besteed. Een groot deel van de vijftigtal
voorgestelde gerechten is geïnspireerd aan het mediterraan dieet waarin vaak voedingsmiddelen
gebruikt worden die mogelijk neuroprotectieve eigenschappen bezitten.
De Kookgids Voed je brein …
• Is uniek door de combinatie van uitgebreide theorie en praktijk (50 gerechten);
• Bevat een handleiding om het IDDSI-model te implementeren;
• Verduidelijkt de IDDSI-testen nodig om de consistentieniveaus juist te bepalen;
• Visualiseert uitvoerig onze eigen uitgewerkte gerechten naar niveau zes, vijf en vier;
• Laat zien hoe je je eigen smaakboosters aanmaakt en bewaart;
• Geeft je gerechtcomponenten (vis, vlees, deegwaren, saus, …) die je kan combineren;
• Vermeldt de nutritionele waarde van de gerechten;
• Is bedoeld voor alle patiënten waarvan de maaltijden moeten aangepast worden;
• Is bedoeld voor zorgverstrekkers: logopedisten, diëtisten, verpleegkundigen, mantelzorgers en
alle patiënten met kauw- en slikproblemen;
• Is bedoeld voor koks en keukenmedewerkers;
• Is bedoeld voor gezonde dagelijkse voeding willen klaarmaken.
Voor het goede doel
De opbrengsten van de verkoop van de Kookgids worden besteed aan de werking van de vzw Parki’s Kookatelier voor verder onderzoek en informatiemateriaal voor patiënten en paramedici. Elke
donatie of gift is welkom. Voor meer informatie, zie op onze website www.parkiskookat